Pomoć za Unu

Prikazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: kobasice...

  1. #1
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default kobasice...

    Jedan stari clan je trazio pa sto i da mu ne ispunimo zelju...

    Kobasice

    Obično se misli da su kobasice nastale kako bi se za kasnije sačuvala krv i lošiji delovi mesa… Ah, ti racionalisti! U svemu bi želeli naći neku primitivnu svrhu, umesto da razgovaraju o veličanstvenim ukusima i žudnji prema kvalitetu koji se topi u ustima. Od davnina su postojale i riblje kobasice, kobasice od sira i praziluka.

    Uglavnom, mesne kobasice možemo podeliti na sveže (za kuvanje ili pečenje), dimljene i sušene, dakle, salame, i kuvane kobasice, koje se mogu jesti hladne kao mortadela ili tople kao hrenovke. Pa, izvolite!



    Varaju se razni samozvani prijatelji životinja kada misle da seljak ne voli svoju svinju. Naprotiv. Iskrena je to i duboka ljubav. Zar nikada niste svom dragom ili dragoj rekli: "Volim te toliko da bih te mogao pojesti!"?
    Reply With Quote Reply With Quote

  2. #2
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Punjene zapecene kobasice

    Sastojci
    kobasice
    3 Naseckane paprike zuta, zelena, crvena..
    2 glavice Luka
    1 sargarepa grublje naribana
    1 kasika Ribanog korena celera
    1 kasika Ajvara ili Senfa ljutog, neljutog..
    4 parceta Sira za pecenje
    4 parceta Pancete ili dimljene slanine
    so
    biber
    ulje

    Priprema


    Luk i paprike naseckati na rezance, dodati mesavinu ribane sargarepe i celera, so i mleveni biber te proprziti na ulju..
    Kobasice rezane po duzini, premazati sa ajvarom ili senfom, poloziti na foliju, obloziti sa 2 paceta sira, puniti sa povrcem, omotati ih sa pancetom ili slaninom i napraviti otvoreni zamotuljak sa folijom..
    Zapeci odprilike 15 minuta u dobro zagrejanoj pecnici na umerenoj temperaturi i odmah servirati.. i to je to vrlo socno brzo i jednostavno uz mixt salatu po zelji kako Vama pase za bogatiji dorucak, lagani rucak ili cool vecericu..
    Reply With Quote Reply With Quote

  3. #3
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Gulaš od šampinjona i kobasica


    Sastojci



    3kom kobasica (po želji vrsta,....)
    200g šampinjona
    2 glavice luka, 3 kasike maslinovog ulja
    6 kasikica gusto pasiranog paradajiza
    1 kom sveže paprike
    1 kasika mlevene crvene paprike
    2 kasike bielog vina
    1 kasicica gustina
    2dl vode,vegeta,biber
    Za prilog: 4 kom krompira


    Priprema


    Sitno narežemo glavice luka, paprici uklonimo semenke i peteljku i narežemo na kockice, te sve zajedno proprzimo na 3 kasike maslinovog ulja.Cackati ga oko 15.ak minuta dok sve ne omekša.Šampinjone prerezati na četvrtine dodati unutra, dodati smesu od paradajiza,vino,dodati vegete po ukusu zatim kobasicu narezanu na kolutiće, a u 2dl vode razmutiti kasiku gustina, i to dodati u gulaš i kuvati još nekih desetak minuta dok kobasica nebude kuvana.Servirati sa krumpirom kuvanim u slanoj vodi. Uzivajte!!!

    Reply With Quote Reply With Quote

  4. #4
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    U svom svetu...
    Poruka
    4,616

    Default

    Srpske kobasice s pivom - pijane kobasice


    Sastojci

    500 grama srpskih kobasica
    6 glavica crnog luka
    1 čaša piva
    1 ljuta papričica
    ulje za prženje
    so, biber
    začin C

    Način pripreme


    Srpske kobasice rasecite uzduž i propržite ih na ulju. Pre toga ih možete oljuštiti. Izvadite ih iz masnoće, pa na njoj propržite očišćen i sitno iseckan luk. Pobiberite kobasice, posolite ih i pospite začinom C. Iseckajte papričicu i dodajte kobasice. Sve prelijte pivom, stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta na umerenoj temperaturi.
    Ocutati...i tisinom reci sve...
    Reply With Quote Reply With Quote

  5. #5
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Kobasice u testu

    Sastojci

    - 500gr kobasica ili (6-8 kom.)
    - 1 veca glavica luka
    - 3 jaja
    - 250ml mleka
    - 5-6 kasika brasna(vrhom pune)
    - cherry paradajzici(ako ima)
    - svezih zacina(ruzmarin,persun..)
    - ulje,po potrebi

    Priprema
    Zagrejati rernu na 250C.
    Na malo masnoce proprziti kobasice, zatim
    ih izvaditi van na tanjir, pokriti ..kobacice ce se skroz ispeci u rerni !
    Dodati jos malo ulja, pa prziti krupnije izrezan luk i ostalo povrce(gljive,crvenu papriku zacinske travcice..)
    U tepsiju(2lit zapremnine)sloziti kobasice i luk,
    zatim zaliti mesavinom od jaja ,mleka, brasna i
    zacina po zelji, jos dodati male paradajzice i staviti
    peci oko 30 min, dok ne porumeni !!


    Reply With Quote Reply With Quote

  6. #6
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Zapečene kobasice!!!

    Sastojci

    7 kobasica
    7 tankih listića slanine
    2 kašičice soli
    260 g brašna
    6 jaja
    600 ml mleka
    1 kesica praška za pecivo
    peršuna malo..

    Priprema

    Umutiti dobro jaja, zatim dodati mleko, so i brašno. Sve dobro sjediniti i ostaviti da stoji pola sata. Kobasice uviti u listiće slanine staviti u tepsiju da se peku. Kada je slaninica porumenila preliti kobasice sa prethodno umućenom smesom kojoj smo dodali pecivo i dobro sjedinili. Po smesi posuti sitno seckan peršun ! Peći još 30 minuta, dok ne porumeni! Obavezno

    prasak za pecivo se dodaje u smesu onog momenta kad treba smesu preliti preko kobasica!

    Reply With Quote Reply With Quote

  7. #7
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Engleski "Bangers and mash" - kobasice u sosu sa pire krompirom

    Sastojci

    Broj osoba:
    2 osobe

    4 kvalitetne svinjske kobasice
    ulje
    1 luk vece velicine
    2 bela luka
    2 kasike persuna
    1 govedja kocka za supu
    1 casa crno vino
    majcina dusica, ruzmarin,
    vegeta, biber
    50ml mleko
    2-3 kasicicee brasno

    Za pire
    2 Krompir
    mleko
    margarin
    1 kasika senf
    so

    Priprema

    Na ulju poprziti kobasice da dobiju zlatnu boju.
    Dodati luk i prziti jos oko 2-3 minute. Zatim dodati beli luk i proprziti jos 30 sekundi. Zaliti sa vinom.
    Dodati majcinu dusicu i ruzmarin, kocku i prokuvati oko 10 -15 minuta. Dodati biber i vegetu ili so po ukusu.
    U malo mleka promesati brasno i dodati sosu.
    Kad se zgusne umesati naseckani persun i skloniti sa vatre.



    Pire
    Krompir oguliti i narezati na manje komade.
    Staviti kuvati oko 15-20 minuta.
    Iscediti vodu i zgnjeciti krompir. Dodati margarin, senf i mleko i nastaviti mesati dok ne dobijete glatku smesu.
    Reply With Quote Reply With Quote

  8. #8

    Default

    Evo da ne bude Gregi se ufurao u zdravu ishranu, juče sam na nekom etno sajmu na SPENS-u nakupovao domaćih vojvođanskih kobasica, pa sad uživam u lepotama istih.
    Reply With Quote Reply With Quote

  9. #9

    Default

    Ja sam juče pola dana sjeckala meso za kulen i na kraju ga napravila, do sada mi je uvijek uspijevao i ovaj će.
    "Hiljadu puta se pokajes za ono sto kazes, retko za ono sto precutis."
    Reply With Quote Reply With Quote

  10. #10
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Citat Prvobitno ostavljeno od Aurora Pregledaj poruke
    Ja sam juče pola dana sjeckala meso za kulen i na kraju ga napravila, do sada mi je uvijek uspijevao i ovaj će.
    svaka cast..!!!uvek se odusevim ljudima koji imaju vremena za te stvari...


    Zapecene Kobasice i Krompir



    Sastojci

    500 gr. krompira
    kobasice
    150 gr. pavlake
    150 ml. kisele vode
    2 kasike brasna
    malo persuna
    ulje,so i biber

    Priprema



    Krompir zajedno sa ljuskom staviti da se kuva(pazite da se neprekuva)
    Kuvani krompir oguliti i isjeci na kriske od prilike 1 cm debljine.
    Kobasicu isjeci na kolutove.
    Tepsiju podmazati sa malo maslinovog ulja pa u krug redjati jednu krisku krompira pa jedan kolut kobasice i tako dok se tepsija ne popuni.
    U posudi izmutiti pavlaku,kiselu vodu,brasno,persun,so i biber.
    Sve to dobro izmutit i preliti preko krompira i kobasica.
    Staviti da se pece na 200 C oko 30 minuta.

    Post promenjen od strane DZAMAISL : 23-11-11 u 22:45
    Reply With Quote Reply With Quote

  11. #11

    Default

    Citat Prvobitno ostavljeno od DZAMAISL Pregledaj poruke
    [I]svaka cast..!!!uvek se odusevim ljudima koji imaju vremena za te stvari...
    Slobodan vikend pa se moglo, čisti hedonizam, obožavam kulen i domaće kobasice tako da to nije težak posao.

    Recept sam probala i moj savjet krompir rezati na tanje kriške u pavlaku ne dodavati brašno i kiselu vodu već samo razmutiti pavlaku da mlijekom i zaliti između redova krompira--kobasica--krompir može se skuvati koje jaje pa izrezati kao krompir i poslagati po kobasicama pa tek onda ponovo krompir i zaliti. Predobro je.
    "Hiljadu puta se pokajes za ono sto kazes, retko za ono sto precutis."
    Reply With Quote Reply With Quote

  12. #12

    Default

    kranjske kobasice..mmm
    ‎ume li iko da te gleda kao da mu je citav svet u tebi..
    da zaboravi da udahne dok si mu blizu...
    da te zasmeje do placa,da te rasplace do smeha...
    ume li iko da je ovoliko tvoj...
    Reply With Quote Reply With Quote

  13. #13
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Kobasice s jogurtom

    Sastojci

    500 gr kobasica
    20 gr maslaca
    4 jaja
    4 dl jogurta
    1 dl kisele pavlake
    2 cena belog luka
    1 kasika brasna
    1 kasika (cajna) crvene mlevene paprike (blage)
    1 kasika (cajna) naseckanog persuna
    so

    Priprema


    Kobasice izrežemo na trećine i ispečemo na masnoći
    U posebnoj posudi izmešamo jaja, jogurt, kiselu pavlaku, brašno, naseckani peršun, mlevenu crvenu papriku, beli luk i so
    U vatrostalnu posudu, na dno položimo listiće maslaca i na njih položimo pečene kobasice
    Sve zajedno prelijemo pripremljenom mešavinom te stavimo peći u pećnicu na 220°C, 20 minuta

    agreement2
    Reply With Quote Reply With Quote

  14. #14
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    marinirane kobasice

    Sastojci


    1/2 kg svezih kobasica (prerezane na pola)
    marinada:
    60ml soja umaka
    2 kasicice naribanog đumbira (može i prah ako ne možete naci sveži)
    2 kasicice naribane korice od limuna
    90 g meda
    2 čena b.luka
    1 kasika slatkog vina
    3 kasicice slatkog chilli umaka
    malo soli (po potrebi)

    Priprema


    1

    Pečenice izrežite na pola i nabodite čačakalicom sa svih strana da se bolje upije marinada.

    Marinada:

    Pomiješajte soja umak, đumbir,koricu od limuna, med, naseckani luk,slatko vino i slatki chilly umak.

    Prekrijte kobasice marinadom i ostavite preko noci u frižideru , ako vam se puno žuri dovoljno je sat-dva.

    Kobase prepržite na ringli ,možete ih podlivati sa umakom.

    Reply With Quote Reply With Quote

  15. #15
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Balkanska kobasica sa pecurkama i krompirom

    Sastojci

    750 gr krompira
    400 ml mleka
    so
    mleveni crni biber
    2 cena belog luka
    400 gr domace kobasice
    250 gr pecuraka
    100 gr dimljenog sira
    1 vezica mladog luka
    3 kasike ulja
    2 deci ajvara
    0,5 deci crnog vina

    Priprema

    1
    Krompir ocistimo i isecemo na 1 cm kolutove i stavimo ga u mleko.Dodamo so i mleveni biber i sitno seckani beli luk.Skuvamo ga do pola.
    2
    Kobasice isecemo na 1 cm debljine, pecurke operemo i isecemo na pola cm debljine, sir izrendamo, mladi luk iseckamo na kolutice.(ja nisam imala mladi pa sam stavila crni luk)
    3
    Ulje u tiganju ugrejemo i 2-3 minuta poprzimo u njemu kobasice.Kad je gototvo dodamo pecurke i izdinstamo.Do pola obarenom krompiru dodamo kobasicu sa pecurkama, izrendani sir, mladi luk, ajvar i crno vino.Posolimo i pobiberimo i na velikoj vatriga ugrejemo pa ga prebacimo u rernu(naravno u serpi koja moze u renu).Kad ga posluzimo pospemo ga sa seckanim persunom i dodamo pavlake.

    Irascible Lord Frey, who had outlived seven wives and filled his twin castles with children, grandchildren, and great-grandchildren, and bastards and grand bastards as well.
    Reply With Quote Reply With Quote

  16. #16
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    Šugo od domaće kobasice

    Sastojci


    malo domaće istarske kobasice
    glavica crnog luka
    3 dcl pasiranog paradajiza
    prstohvat soli
    mrvicu bibera
    2 kasicice vegete
    3-4 dcl vode

    Priprema



    Na maloulja dobro popržiti luk. Kad je luk gotov ubaciti kobasicu narezanu na ploškice i popržiti obe strane.
    Dodati so, biber i vegetu po želji, ali ne previše jer kobasice već daju određen ukus bez začina.
    Uliti pasirani paradajiz, kratko prokuvati pa dodati vode prema želji i dalje kuvati.

    Irascible Lord Frey, who had outlived seven wives and filled his twin castles with children, grandchildren, and great-grandchildren, and bastards and grand bastards as well.
    Reply With Quote Reply With Quote

  17. #17
    Veteran
    Datum učlanjivanja
    Sep 2011
    Lokacija
    Riverlands.
    Poruka
    2,763

    Default

    kobasice na vinu

    Sastojci



    600 gr Istarske kobasice
    malo ulja za prženje
    2 dl belog vina

    Priprema


    1
    kobasice odrezati na komade veličine 4 – 6 cm te ih kratko popržiti u tiganju.
    2
    Preliti vinom, poklopiti te nakon što vino provri kuvati oko 15 minuta.
    3
    Poslužiti tople s hlebom ili po želji sa senfom.

    Posluživanje

    Poslužiti se može i uz pire krompir ili neki drugi prilog.
    Irascible Lord Frey, who had outlived seven wives and filled his twin castles with children, grandchildren, and great-grandchildren, and bastards and grand bastards as well.
    Reply With Quote Reply With Quote

 

 

Ko pregleda temu

Users Browsing this Thread

Trenutno ima 1 korisnika koji pregledaju ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

Pravila ostavljanje poruka

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
 
 
Copyright © 2011 - 2012, BGDCafe.net. Sva prava zadržana.
Zabranjeno je kopiranje i umnožavanje bilo kod dela foruma ili celine bez dozvole administratora.
vBulletin Skin by CompletevB